Вашиот глас Литература Македонска поезија Поезија

Те чекав – Милена Милорадова

Те чекам и оваа ноќ,
но повторно те нема.

Сè се промени од таа вечер
кога за последен пат го
слушнав твојот глас,
кога за крај го почувствував  твојот мирис.

Замина без да се најавиш,
без да кажеш ниту збор.

Ги затвори вратите зад тебе,
и тивко замина…

Те чекав
со денови, месеци, години…

Те чекав…сè додека не сфатив
дека ме напушти засекогаш.

Продолжувам сама и горда.
Ти ме научи дека можам, морам и умеам така.

Остануваш мој вечен спомен.
Одам напред кон нови светлини.

Милена Милорадова

Similar Posts

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Крајбрежје