Skip to content

Паѓа ли љубовта во кома? – Виктор Кадинец

  • by

Додека ти спиеш, јас сонувам.
И будејќи те, ја губам силата.
Ти како црква без верник,
а јас како верник без црква…

Додека јас спијам, ти сонуваш.
И будејќи ме, ја губиш силата.
Ти со молк, кажуваш, со збор, затајуваш,
а јас со вистина, те замолчувам,
преседан сум ти.

Тебе ти е потешко од мене.
Ти се бориш против себе,
а јас за тебе.
Паѓа ли љубовта во кома?

Виктор Кадинец

Напишете коментар