Занимливости и информации Рецитации

Рецитација за „После свега“, најубавата и најтажната љубовна песна од Милорад Павиќ

Милорад Павиќ (Белград, 15 октомври 1929 – Белград, 30 ноември 2009) бил српски поет, раскажувач, романописец, драматург, книжевен истражувач и научник. Сестекнал со светски признанија. Тој бил член на Српската академија на науките и уметностите од 1991 година до неговата смрт.

Во периодот од 1974 до 1990 година, Павиќ работел како професор на Филозофскиот факултет при Универзитетот во Нови Сад.

Во продлжение слушнете ја рецитацијата на неговата најубава и најтажна љубовна песна на јазикот на кој е напишана

Similar Posts

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Крајбрежје