Skip to content

Живеј секој ден – Вукашин Ступар

  • by

Ти сонувачу уморен

во четири ѕидови

затворен…

барај го сонцето

иако се крие

не дозволувај

тага да те обвие

и сите овие

тегоби и страдања

судбината на лулка

те клати и нема милост

и добрина да сториш

нема ништо да повратиш

оти без насмевка во очите

ништо немаш постигнато

дното е пекол

но бори се, труди се

полека и сигурно

ќе закрепнеш

од канџите

остриците

на грабливката

која душа ти распара

а нема повеќе надеж

да се побара…

само мисла

да те стави во умисла

за успех да постигнеш

еден ден…следен…

и сам нема

да се препознаеш.

Вукашин Ступар

Напишете коментар