Вашиот глас Литература Македонска поезија Поезија

Миг и стих – Виктор Кадинец

Постоеше миг и стих.
Тлееше како утрински жар.
Со мигот, воздишки земавме,
а со стихот издишувавме сонови.
И би, оган.

Виктор Кадинец

Слични написи

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Крајбрежје