Skip to content

Нереченото – Валерија Дамчевска

  • by

Болка на неискажано.

Нема потреба за докажано

А како едно, слеани души за време бедно.

Јас и другата во мене, само до каде?

Алтер его со име САМОДЕСТРУКТИВНОСТ.

Заштити ме од самата себе, подобро.

Излез – непознат,

Ако не е отворено, нема да ме препознајш.

Сивилото на човек претворено во тага до недоглед,

за објаснување и мал совет.

А поглед ко поглед, конечен.

Хаотичен распоред, уништен ред, бледа силуета,

Полетувајќи напред.

Проследена, одредена, извајана состојба.

Црнило на одблесок, а што потоа?

Пат погоден, тежок, непрооден.

Тап трн со остар цвет.

На перница сон – нечиста совест.

Валерија Дамчевска

Напишете коментар