Вашиот глас Литература Македонска поезија Поезија

Прости ми ја љубовта – Ирена Блажеска

Ќе ми простиш ли

Милион зборови

напразно кажани

Ќе ми простиш ли

Болни чекори

без надеж чекорени

 

Ќе ми простиш ли

Ако заминам

И повторно посакам да се вратам

Ќе ми простиш ли

Ако продолжам да те сакам

И тогаш кога знам

дека друга те има

И тогаш кога знам

дека не смеам да се надевам

 

Ќе ми простиш ли

Ако те украдам

И те одведам до вечноста

Под младоста

Со љубовта

 

Ќе ми простиш ли

Ако останам засекогаш

Иако знам дека ти живееш

Како да не постојам.

Ирена Блажеска

Слични написи

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Крајбрежје