Ветувањето (на Артемис)

Од почетокот на светот па до темелите на лажната историја – разнишани,
најубавите љубовни приказни остануваат незапишани.
Но ти ветувам јас,
некој,
некогаш,
некаде,
и во друго време,
ќе се сети на нас.

 

(На Артемис – 2)

close

Впиши го твојот емаил ако сакаш да станеш дел од нашата блог заедница на читатели