Конкурс за илустрации за книги за деца и млади

Издавачката куќа Феникс и Фондацијата Македонија презент распишуваат Конкурс за најдобри илустрации за книги за деца и млади.

Сите учесници на Конкурсот треба да испратат по три свои илустрации во електронска форма на следниов мејл: [email protected]
Најдобрите илустратори ќе бидат наградени со признанието Арт Феникс, а илустрациите ќе бидат објавени на сајтот www.trendmagazine.mk во рубриката Арт галаксија.
Конкурсот е отворен од 15 ноември до 15 декември 2020 година.
close

Впиши го твојот емаил ако сакаш да станеш дел од нашата блог заедница на читатели