Конкурс за најдобар есеј на тема: „Корона во време на Новогодишни празници“

Тимот на Крајбрежје распишува конкурс за најдобар есеј на тема: „Корона во време на Новогодишни празници“.

– Право на учество имаат сите автори од сите возрасти.

– Учесниците помали од 18 години да напишат име и презиме на менторот.

– Право на учество имаат и автори што не творат на македонски, есејот да биде напишан на нивниот мајчин јазик, но задолжително да се достави и превод на македонски јазик.

– Есејот треба да содржи најмалку 400, а најмногу 750 зборови и да биде напишан на македонски јазик.

– Творбите треба да се испраќаат на електронската адреса: [email protected] во Ворд документ најдоцна до 25.12.2020 г.

Трите најдобри есеи ќе бидат објавени на блогот Крајбрежје на 5.1.2021 г.

Првонаградениот ќе добие подарок книга.
Едит: Дополнително ќе бидат доделени 5 книги благодарение на доброволното учество во наградувањето на една македонска авторка.

Сите пристигнати творби ќе бидат објавени во електронски зборник.

close

Впиши го твојот емаил ако сакаш да станеш дел од нашата блог заедница на читатели