Skip to content

За тебе – Марија Стојановска

  • by

На тебе често помислувам

Кога низ темните улици минувам,

На нашите спомени често се навраќам,

Кога на крајот од денот сама останувам

 

Знаеш најдраг мој,

Никој не ми кажал дека е толку тешко,

Да заборавиш човек

Кој некогаш ти бил сè на светот.

 

Но ете јас се навикнав,

На тие ноќи студени ,

На тие солзи пролеани

На таа тага и темнина што мене ме обзема,

На мојов живот кој без никаква вредност станува.

Откако ти ми замина.

Марија Стојановска

Напишете коментар