Литература Македонска поезија Поезија

Сакај ме

Сакај ме ми рече

Не ме заборај ми рече

Сакај ме како што

Го сакаш мирисот на зумбулите

Во пролет

Сакај ме како што

Го сакаш мирисот на трендафилот

Во лето

Сакај ме како што

Го сакаш мирисот на

Дуњата во есен

Сакај ме како што

Го сакаш мирисот

На цикламата во зима.

Не ме заборавај ми рече.

Никогаш не ме оставај.

 

Сакај ме како што

Го сакаш здивот на развигорецот

Во пролет

Сакај ме како што

Го сакаш влажниот Аустер

Во лето

Сакај ме како што го

Ја  сакаш брзата Кошава

Во есен

Сакај ме како што го

Сакаш ладниот Вардарец

Во зима.

Сакај ме како што ги

Сакаш

Сите годишни времиња.

Слични написи

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Крајбрежје