Вашиот глас Литература Македонска поезија Македонски автори Писатели и поети Поезија

Ти што се криеш – Благица Ангеловска

Ти што се криеш во песните
и стиховите од страст преточени,

Ти што се криеш во соништата
и мечтите од бура исплетени,

Ти што се криеш зад цветовите
и росата утрински распослана,

Ти што се криеш сред толпата
и човекот чиишто раце се молат,

Ти не можеш да ја сокриеш љубовта
и пламените во очите што за мене ти горат.

Благица Ангеловска

Слични написи

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Крајбрежје