Литература Македонска поезија Македонски автори Писатели и поети Поезија

Утрата по тебе

Утрата по тебе

се чувствував како партал

исцеден

од сите нечистотии, враголести

насобрани и таложени со години

Првото кафе

и цигарата твоја

Првиот здив

и песната моја

Одекнува од гитарата наша

Во раните утра по ноќта долга

Ти свирев рифови звучни

ти пеев стихови блудни

За едни,

блузови чудни

И Хендрикс би завидел

и Џоплин би заплакала

да знаеја, за хипи дуетот

За вискито и димот

За рулетот со искрите

од бакнежите и копнежите

Сега си таму некаде

Сега сум тука некаде

Двајцата далеку, се презираме

и помниме

за блузот, за ноќта, за играта

за допирите и чувствата

Утрата по тебе

се чувствувам осамено

и навикнато…

Слични написи

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Крајбрежје