Детско катче Литература Песни за деца

Снегот е убав – Васил Мукаетов

Снегот е убав, кога во ноќта

на прозорецот тивко ќе слета.

Снегулки кога по цел ден веат

и бела покривка плетат.

 

Снегот е убав, кога ќе падне

на нечија топла дланка.

Потоа кога врз него ќе летне

брза, стреловита санка.

 

Снегот е секогаш убав

но најубав е кога ќе стаса

од ветрот носен,

на вцрвенето детско носе.

Слични написи

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Крајбрежје