Започна фестивалот на чајот и читањето организиран од „Феникс“

Традиционалниот „Фестивал на чајот и читањето“, кој го организира издавачката куќа „Феникс“, годинава ќе се одржува од 15 јануари до 15 февруари. По онлајн спроведената анкета во библиотеките во Скопје и во земјата, ќе бидат избрани најдобрите читатели, кои ќе добијат комплети книги од македонски автори, изданија на „Феникс“.

Исто така, онлајн ќе биде промовирана книгата „Нова европска драма“, како и новите броеви на списанијата „Селект“ и „Книжевна академија“. Ќе бидат претставени новите наслови од едицијата „Меридијани“, како и најновите едукативни и креативни изданија за деца и за млади.

Притоа, нема да изостанат традиционалните зимски саемски попусти на изданијата од „Феникс“, кои ќе бидат од 30 до 80 отсто.

Извор

close

Впиши го твојот емаил ако сакаш да станеш дел од нашата блог заедница на читатели