Детско катче Литература Песни за деца

Детенце

Надвор дошло снешко бело

Се радува цело село

Дедо станал пали печка

На баба чорба да се крчка.

 

Дете мало спие мило

Во мајкино се нишка крило

Кој ли сега ќе го буди

Секој мисли и се чуди?

 

Петле мало кукурика

Да нѐ буди тоа вика

Тоа мало дете ќе го  буди

Никој веќе не се чуди.

Слични написи

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Крајбрежје