Литература Македонска поезија Поезија

Оној кој

Оној кој никогаш не љубел

Се гуши во монотијата на пропаста

Оној кој никогаш не љубел

Не ја познава животната полет на радоста

Оној кој никогаш не љубел

Се губи во компасот на староста

Без да ја спознае младоста.

 

Оној кој никогаш не љубел

Не вкусил од јаболкото на сласта

Оној кој никогаш не љубел

Не го осетил лудилото на болеста

Оној кој никогаш не љубел

Не ги видел ѕвездите на небесата

Оној кој никогаш не љубел

Не ги знае убавините на чудесата.

Слични написи

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Крајбрежје