Вашиот глас Литература Македонска поезија Поезија

Трансплантирана љубов – Софи Индовино

Си отсеков парче душа,

си велам ќе регенерира,  што да не.

Сакав да ти трансплантнирам љубов.

Директно во сржта

Ти ја  вбризгав со поглед…

 

Поминаа месеци инкубација,

Но телото  не ти ја прифати.

Не ни беа компатибилни душите

Ти беше од родот нарциси.

Софи Индовино

Слични написи

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Крајбрежје