Занимливости и информации Конкурси Литература

Сковин Винарија избира најкреативна творба

За љубителите на пишаниот збор, од Сковин Винарија избираат најкреативна творба.
Често се кажува кога настанала цивилизацијата настанало и виното „Нектарот на боговите“.
„Виното како божествен напиток е придружник на сите прослави во име на љубовта, совршена инспирација за уметниците, го опејуваат, го сликаат, пишуваат за него“, стои во официјалната објава на Сковин винерија,

Творбите треба да се испраќаат на [email protected] со шифра и контакт телефон.

Најдобрите текстови ќе добијат ПОДАРОЦИ од палетата на вината на винарија Сковин
Право на учество имаат сите над 18 години. Конкурсот трае од 03-10 февруари.

Поддржано од krajrbezje.mk

Слични написи

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Крајбрежје