Еден од оние денови – Лина Димоска

Ова е еден од оние денови,
мрачен, тмурен, темен.
Па сè наоколу на тебе ме потсетува.
А јас бегам.
Посакувам од себе да избегам,
но не можам.
Заробена сум и во денот
и во мракот
и во темнината.

Ова е еден од оние денови
кога сакам да се опијам,
да се опијам толку добро,
па да можам да заборав на сè,
да заборавам дури и која сум
за барем за миг да не ме боли,
за барем за миг да не помнам,
за барем за миг да ми запрат сеќавањата.

Ова е еден од оние денови,
кога сè во мене е измешано,
а јас само лутам со мислите
за на крајот единствено до тебе да стигнам
оти и почеток и крај ми си ти,
оти од мислите не може да се избега,
дури и на крајот на светот да се појде.

Ова е еден од оние денови,
мрачен, темен, тмурен,
па јас сакам себеси да се заборавам…

close

Дали сакаш во твоето сандаче да стигнуваат
најпосетуваните статии на блогот
на крајот од секоја недела?