Вашиот глас Литература Македонска поезија Поезија

Тага – Сабахета Мерсими

Осаменоста убива секој дел
на душата
ѕвездите губат сјај
ладно e и мрачно
во секој дел на телото
Снажните треперења
го свиваат срцето
во долга песна на болката
и патењето вечно!

Сабахета Мерсими

Слични написи

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Крајбрежје