Skip to content

Желби – Сабехета Мерсими

  • by

Твоите прсти прават
Најубаво ремек-дело
Тие го облагородуваат моето срце
што полека старее,
чувство, посебна љубов
и среќа во моето срце
слушање
твојот глас, гледајќи ги
твоите дела
Целата болка умира
Раната исчезнува.
Посакувам многу,
еден ден да нацрташ
многу уметнички дела
слики од разни репертоари.
Ти мојата мала принцезо
моја душа,
да станеш славна
како што е Пикасо и
Леонардо да Винчи
во неговите мемоари!!

Сабехета Мерсими

Напишете коментар