Чекање е – Сабахета Мерсими

Чекање на тулипанот
да проникне,
цветовите
да заиграт бал.

Чекање на облаците
да го смират беснилото
и крикот на плач.

Чекање на утрото
да се оддели од ноќтта
Сонцето да ја смени
месечината.

Ништо нема инстант
За сè, треба некакво време…
И.. чекање до вечноста…

Сабахета Мерсим

close

Дали сакаш во твоето сандаче да стигнуваат
најпосетуваните статии на блогот
на крајот од секоја недела?