Очите на мајка ми – Маринела Станковиќ

Твоите очи беа прекрасни
мислиш нацртани на слика,
секогаш полни со сјај
како расцутени дрвја во месец мај.

Од нив топлина зрачеше
кога ќе ме погледнеше
веќе ништо не ми фалеше.

Со нив ти ме грееше,
најубава ми беше
кога приспивни песни ми пееше
на крај и ти ќе задремеше.

Маринела Станковиќ

close

Дали сакаш во твоето сандаче да стигнуваат
најпосетуваните статии на блогот
на крајот од секоја недела?