Светскиот ден на поезијата ви го честитаме со ова видео

Светскиот ден на поезијата годинава го одбележуваме на овој начин со оглед што повеќето настани или се запрени или се одржуваа онлајн. За поезијата многу се пишувало, покрај теориите за нејзе, таа се појавува како тема во многу уметнички дела како и во популарната култура.

Ние цврсто стоиме на ставот дека пишаниот збор може да го промени светот. Покрај воведот околу поезијата, некаде на самиот крај прочитав и стихови од Радован Павловски со наслов „Меѓу читателот и поетот“.

Да не должам повеќе, погледнете го видеото и драго ќе ми биде доколку споделите впечатоци во коментар после слушањето.

close

Дали сакаш во твоето сандаче да стигнуваат
најпосетуваните статии на блогот
на крајот од секоја недела?