Без наслов – Сабахета Мерсими

Океанот се влева во ѕидот
на знаење, сознанија,
екстензии,
издигнувања со пораки до нас:
Во библиотеките полни со книги,
не дозволувајте
да не остане
празен простор
ѕид помеѓу
столчињата празни
полици со прашина
и нашата душа без прилив
на нови знаења…

Сабахета Мерсими

close

Дали сакаш во твоето сандаче да стигнуваат
најпосетуваните статии на блогот
на крајот од секоја недела?