Цитати за цвеќињата – убавината и среќата во овој свет: „Можете да ги исечете сите цвеќиња, но не можете да спречите да дојде пролетта“- Пабло Неруда

Споделуваме неколку прекрасни цитати за цвеќето, светлината и среќата на секој човек во животот. Секогаш потребни, секогаш присутни во секој момент од нашите животи. Тие се среќата на овој свет.

1. „Цвеќето не користи зборови за да го најави своето пристигнување на овој свет,  тоа само цвета “ – Матшона Дливејо

2. „Не прашуваме некое цвеќе за некоја посебна причина за неговото постоење. Го гледаме и единствено само можеме да го прифатиме како нешто поразлично од нас самите “- Гвендолин Брукс

3. „Среќа е да држиш веќиња во двете раце“ – јапонска поговорка

4. „Секогаш има цвеќе за оние кои сакаат да го видат“ – Анри Матис

5. „Цвеќињата се музиката на земјата. Од усните на земјата изговорени без звук”  – Едвин Куран

6. „Пеперутката е летечки цвет, цветот врзана пеперутка“ – Екушар Лебрун

7. „Пирејот е цвеќе кое никој не го сака “ – Ела Вилер Вилкокс 

8. „Умот е како цвеќе; се отвора само кога е вистинското време “- Стивен Ричардс

9. „Скоро секоја личност, од детството, е трогната од нескротливата убавина на дивите цвеќиња“ – Лејди Брд Џонсон 

10. „Во радост или тага, цвеќињата се наши постојани пријатели“ – Окакура Какузо

11. „Ако можеме јасно да го видиме чудото на еден цвет, целиот наш живот ќе се промени“– Буда

12. „Цвет не може да процвета без сонце и човекот не може да живее без љубов“ – Макс Милер

13. „Секој цвет е душа која цвета во природата“ – Жерар де Нервал

14. „Животот е цвет за кој љубовта е мед“ – Виктор Иго

15. „Длабоко во нивните корени, сите цвеќиња ја чуваат светлината“ – Теодор Ротке

16. „Можете да ги исечете сите цвеќиња, но не можете да спречите да дојде пролетта“- Пабло Неруда

17. „Морам да имам цвеќиња, секогаш и секогаш“ – Клод Моне

Прочитајте ги и следниве цитати за јачината на духот кои вреди да се прочитаат.

close

Впиши го твојот емаил ако сакаш да станеш дел од нашата блог заедница на читатели