Тангото на слободата – Валерија Дамчевска

Огнот гори силно во секој,

Создавајќи моќ,

Постоејќи во пекол.

И сите ќе изгориме.

Ќе се напрајме пепел.

Ќе бидиме само честички кои ветрот ги носи.

Ќе одлетаме низ порите на животот,

Без да се простиме како шо е редот.

Ќе се разделиме,

Ќе се распарчиме.

И кога некој со молитва ќе го бара гласот наш,

Од пепелта ќе се роди спас.

Оти ние уште тука ќе бидиме.

Соединувајќи се, ќе се будиме.

И кога некој со пискоти страшни ќе нѐ довикува,

Ќе се појавиме како светла аура – оти така ни доликува.

И кога некој ќе проба да ја соедини пепелта,

Нашите парчиња ќе се разиграат,

ќе се разлетаат,

Танцувајќи го тангото на слободата.

Валерија Дамчевска

close

Дали сакаш во твоето сандаче да стигнуваат
најпосетуваните статии на блогот
на крајот од секоја недела?