Избор песни: Недорек – Јосип Коцев

На устие од буен недорек,
со клокот и врисок те чекам,
љубов,
дотечи!
Сè што имам во домот на телото
заклучив, и излегов од себеси.
Стојам на смртен трем и чекам,
љубов,
оживеј ме!
Во мојата најгнила пцост за тебе
зрее најплодното стиховно семе,
во мојата земна клетва да те снема,
сиот небесен копнеж да те имам.

close

Дали сакаш во твоето сандаче да стигнуваат
најпосетуваните статии на блогот
на крајот од секоја недела?