Поента

“Животот”, рече таа тивка вечер
додека си ги зачадувавме со цигари
и полевавме со пиво душите,
“Ми даде…дарба.
Ми даде соништа
и знаеш што? ме утепа.”
Тогаш разбрав мислам сѐ,
не е доволно само да се живее
за човек да опстои,
туку за да живее
човек треба најхрабро што може во мометот да постои.

close

Дали сакаш во твоето сандаче да стигнуваат
најпосетуваните статии на блогот
на крајот од секоја недела?