Осма епизода (втора сезона) со Александар Николовски

Во осмата епизода од „Кулитерација“ разговараме со талентираниот и надежен автор, Александар Николовски. После неколкуте писмени интервјуа, редно беше да си направиме муабет и во емисија. Разговорот ни протече многу брзо, иако можевме уште долго да си зборуваме. Во тој случај емисијата ќе требаше да трае три часа колку некој долгометражен филм.

Го прашувавме за неговите книги (со кои веќе им е добро познат на читателите, посебно во читателските книжевни групи), а тој со задоволство ни раскажуваше накратко за соджрините. Ова на слушателите им овозможува од прва рака да чујат што точно се работи и што стои позади тие “скокотливи“ наслови. Александар ни откри и некои детали околу процесот на пишување и какви книги сака да чита.

Да не должиме повеќе, проследете ја целата аудио-снимка во продолжение. Кликнете на копчето плеј и уживајте во слушањето!

Можеби ќе сакате да ја чуете и седмата епизода од Кулитерација со Верица Мукоска.

close

Впиши го твојот емаил ако сакаш да станеш дел од нашата блог заедница на читатели