Skip to content

Седма епизода (втора сезона) со Верица Мукоска

Во емисијата Кулитерација имавме можност да поразговараме со младата студентка и авторка Верица Мукоска. Таа е студентка т.е. апсолвентка на Филолошкиот факултет „Блаже Конески“. Со неа поразговаравме на повеќе теми каде таа ги даде нејзино мислење и став за сите наши прашања.

Која е Верица којашто уште на десетгодишна возраст ја имала објавен својата прва збирка поезија? Кои се нејзините ставови за литературата (книжевноста), за книгите, читањето? Што е она што ја инспирира, каде наоѓа мотивација, која е нејзината мисла водилка? Разговаравме и за нејзиниот прв роман, но таа ни соопшти уште неколку новитети поврзани со нејзиното творештво.

Да не должиме повеќе, разговорот можете да го проследите на линкот подолу. Кликнете на копчето “плеј“ и уживајте во разговорот!

Можеби ќе сакате да ја чуете и шестата епизода од втора сезона каде разговараме со Ирена Блажеска.

Напишете коментар