Прегратка празна – Наталија Наумовска

Април, 2021

Го крадам сонот уште една ноќ
во постела од свила
мирно утро на повидок е пак
недостиг се испишува
во секој сончев зрак.

Крадам минути бескрајни
без тебе минута е цела вечнст,
одамна заминав,
не се враќам јас.

Прегратка празна болка е знај
само срце без срце тагува
солза нè дели, љубов спојува.

Прегратка празна болка е знај
само срце без срце тагува
солза нè дели, љубов спојува.

Овие раце да ја гушнат нема
овие прсти да ја допрат нема,
светлината од очи ми ја зема
збогум да се рече најдобро сега.

Овие раце да го гушнат нема
овие прсти да го допрат нема,
светлината од очи ми ја зема
збогум да се рече најдобро сега.

Прегратка празна болка е знај
само срце без срце тагува
солза нè дели, љубов спојува.

Прегратка празна болка е знај
само срце без срце тагува
солза нè дели, љубов спојува.

Солза нè дели, љубов спојува.

close

Впиши го твојот емаил ако сакаш да станеш дел од нашата блог заедница на читатели