Голема е љубовта – Маја Малиновска

Голема е љубовта на двајца кои никогаш не се сретнале

Само се погледнале, се разминале

Голема е љубовта на две срца кои се споиле

Но крвно не се поврзале,

Голема е љубовта на две души кои се сакале

Но само во соништата

Кои си подале рака создадена од солзи

Натпони со прашина од лелеав немир

Но , не се дофатиле

И вечно се бараат во ноќта

Се среќаваат само

Во неоживеаните приказни

Раскажани од перата на поетите.

close

Впиши го твојот емаил ако сакаш да станеш дел од нашата блог заедница на читатели