Надеж и вера

Не е облакот чист,
Акумулирани бисерни капки
Дожд се слеваат по покривите
Едни на куќите, други врз
Животните надежи

И продолжувме да
Веруваме во подобро утре
Ескивирајќи ги животите со
Работа и уште работа
А одморот ни се слизнува низ прсти

close

Дали сакаш во твоето сандаче да стигнуваат
најпосетуваните статии на блогот
на крајот од секоја недела?