Skip to content

Измора – Анте Поповски

Или птица кружи
Или замор надојдена
дише.
Врз длаки – безпатје
Брчки ти
корен врзуваат.
И молчи симнато
врз тебе небо
тежина…
Зелено, зелено
тиха позаспиво!

Напишете коментар