Tohu va bohu 2 – Анте Поповски

Книгите недочитани,
соништата недосонувани –
тоа ли беше животот?

Секој со своето врзопче време
нагоре-надолу, натаму-наваму,
сè дури не се пресоздадовме себеси
во саркофаг зборови,
во една бела тишина…

Книгите недочитани,
соништата недосонувани,
тоа ли беше животот?

close

Впиши го твојот емаил ако сакаш да станеш дел од нашата блог заедница на читатели