На Светите Јоаким и Ана

Бог ја виде вашата праведност

Ја услиши молитвата ваша

Како што вие ја услишувате нашата,

Богоправедници свети Јоакиме и Ана

Бог ви даде сила

Милоста се истекла во твоето име света Ана

Те благословила со чедо

Мајката наша Блажена Богородица.

 

Бог нам ни даде сила

Милоста се истекла и во нашите срца

Услишена е нашата молитва,

Со ваша помош,

Блажени сме

Да избегаме од темнината на животот

Од искушенијата на рогатиот

Од клетвата на намерниците

Од немилоста на неверниците

Свети Јоакиме и Ана,

Вам ве величаме

Благословена е вашата лоза

Се радуваме на вашиот род

На нашата секогош благословена

Mајка на сѐ што се обновува

На сѐ што се зачнува

Творителкa на Творецот човекољубив.

close

Впиши го твојот емаил ако сакаш да станеш дел од нашата блог заедница на читатели