Наплив. Двигател – Јовица Тасевски–Етернијан

Празнината,
ништовитата височина,
врвната темнина

Го раѓа
и тој бескрајно паѓа
во клисурите

Ги заведува карпите,
ги бакнува, ги гризе
и в неврат ги завлекува

Студените облици
заситени од себе
по неговиот допир копнеат

Пред напливот
што без сопир преобразува
трепери Сè!

close

Впиши го твојот емаил ако сакаш да станеш дел од нашата блог заедница на читатели