Свеќа

Не е изгорена свеќата твоја денес

или ете таа мојата запалената гори

во срцето твое?

Заматен е сега твојот лик и мирно пламти

во својата светлина.

Јас само сакам да го дофатам

како ѕвездеста прашина која се појавува

после уличен циркус

никој не ја приметува во развеселената толпа

но, јас, јас ја сонив синоќа

беше дел од мојот ум кој ти го просветли

се појави, ми кажа дека си тука

го дофатив сјајот на сонцето.

close

Впиши го војот емаил ако сакаш да станеш дел од нашата блог заедница на читатели!