Избор – Ета Мерсими

Во инбокс ни пристигна уште една литературна творба од авторката Ета Мерсими. Таа испраќа пораки за изборите што треба да се прават и накрај заклучува која е кулминацијата од следење на сопствените избори и одењето по патот што ќе го одбереме сами. Прочитајте во продолжение.

Избор

Изберете го вашиот пат каде и да одите

На далечни патишта, исполнети со тежина

 на рамената,

со бисерни желби

за подобра иднина.

Одете по својот пат.

Направете го вашиот избор што го сакате,

нацртајте ја вашата мисија,

што ќе кулминира со развојот на вашиот идеал

во вашата средина и општеството.

08.11.2021

close

Впиши го твојот емаил ако сакаш да станеш дел од нашата блог заедница на читатели