Видео рецитација: „Елегии за тебе“ – Кочо Рацин

Пред некој ден се одбележаа 82 години од излегувањето на стихозбирката „Бели мугри“ од македонскиот поет, писател и револуционер Кочо Рацин. Во негова чест, спомен и сеќавање ја прочитав „Елегии за тебе“ којашто е дел  од таа стихозбирка. Пријатно слушање!

Слушнете ја и рецитацијата на песната „Средба“ од Матеја Матевски.

close

Впиши го твојот емаил ако сакаш да станеш дел од нашата блог заедница на читатели