Декември – мирисаш на надеж ти – Ирена Блажеска Дончева

Овие денови

Ми мирисаат на надежи низ очите испратени

Во срцата закотвени.

Мириса моќно на гранчиња цимет

Во чајот потопени

Низ топлина разнесени

Мириса на снег

Со мирни палавштини

И слатки  насмевки

Мириса на домови

И мисли низ огниште расфрлени.

Мириса сè на нас

На души полни љубовни воздишки

На срца полни со мотивации

И очи светкави од среќни дни .

Аххх..

Инспирација си ти декември

Инспирација си ти во мислите

Зашто ми мирисаш на убавина

Ми мирисаш на магија

Мирисаш низ целиот свет

Мирисаш на надеж.

close

Впиши го твојот емаил ако сакаш да станеш дел од нашата блог заедница на читатели