Skip to content

Најубави мисли за Божик, еден од најголемите христијански празници

Најубави мисли за Божик, еден од најголемите христијански празници денес на главно “мени“. На денешен ден православните христијани го празнуваат Божик или рождеството Христово, а следниве мисли се посветени токму на овој голем празник. Нема повеќе да должиме, прочитајте ги, стоплете си ги срцата и споделете ги со вашите најсакани!

„Сакајте го дарителот повеќе од дарот.“– Бригам Јанг

„Подарувањето љубов и време се основни состојки за среќен Божик“. – Пег Брекен

„За Божиќ сите патишта водат дома.“ – Марџори Холмс

„Секој подарок, колку и да е мал, всушност е голем ако е подарен со љубов.“ – Пиндар

„Оној кој не го носи Божиќ во срцето никогаш нема да го најде под елката.“ – Рој Смит

„Божикот мавта со своето волшебно стапче околу светот и во истиот час сè станува помеко и поубаво.“ – Норман Винсент Пил

„Не дозволувајте минатото да ви ја украде сегашноста. Ова е порака за Божик: никогаш не сме сами“. – Тејлор Колдвел

„Предлози за божиќни дарови: на непријателот, прошка. На противнкот, толеранција. На пријателот, срце. На клиентот, услуга. На сите, милосрдие. На секое дете, добар пример. Себеси, почитување“. – Орен Арнолд

„Благословена е оваа годишна доба кога целиот свет е вклучен во љубовен заговор.“ – Хамилтон Рајт Меби

„Што е Божик? Тоа е благост кон минатото, храброст за сегашноста и надеж за иднината.“ – Агнес М. Пахро

„Божик е ден којшто цело време сите нè чува на едно место.“ – Александер Смит

„Еден од највеличествениот неред на светот е оној којшто настанува во дневната соба на Божик.“ – Анди Руни

„Добрата совест е непрекинат Божик.“ – Бенџамин Френклин

„Божик не е годишен период. Тоа е чувство.“ – Една Фербер

„Нека Божиќ ни биде прекрасен без ниту една лоша мисла.“ – Ан Гарнет Шулц

„Ако не го направиме Божик пригода за делење благослови ни целиот снег од Алајска нема да го направи „побел“.“- Бинг Крозби

„Најдобар подарок под божикната елка е присутноста на членовите од семејството завиткани во среќа.“ – Буртон Хилс

„Божик ќе трае онолку долго колку што ние ќе бидем срце покрај срце и со рака во раце.“ – Доктор Сеус

„Божик е неопходен. Треба да постои барем еден ден во годината кој ќе нè потсетува дека овде не сме само проади себе.“ – Ерик  Севареид

„Мојата идеја за Божик без оглед дали е старомодна или модерна е многу едноставна: да се сакаат другите.“ – Боб Хоуп

„Да се ценат мирот и добрата волја, да се има во себе изобилство на милост, тоа е вистински божикен дух“. – Келвин Кулиџ

„Мирисот на Божик се мирисите од детството“. – Ричард Пол Еванс

„Божикната магија е тивка. Не ја слушаш, ја чувствуваш. Знаеш дека постои. Веруваш во неа.“ – Кевин Алан Милн

„Би сакал божикниот дух да можеме да го спакуваме во тегли и секој месец во годината да отвораме по една.“ – Харлан Милер

„Божик е време кога треба да го запалиме огнот на гостопримството дома и срдечниот пламен на добродетелството на срцето.“ – Вашингтон Ирвинг

Прочитајте ги и следниве мисли посветени на зимата која е во полн ек.

Напишете коментар