Лицето на зборовите – Петре М. Андреевски

Кога ја прашав баба ми
како да го запаметам лицето на зборовите,
таа како да се врати
некаде оддалеку,
ме гушна и ми рече:
Нивното лице не е едно,
како и нашата мака
што не е само една
и не е само за еден!

Така во скутот на баба ми,
на нејзината шарена скутина
ја запознав мојата татковина.

close

Впиши го твојот емаил ако сакаш да станеш дел од нашата блог заедница на читатели