Огледало

Лик во огледало убавина во проѕирност

Магла, магла од воздишки

Нарцис во очи

Тело во ѕид

Пукнатини од време

Браздни од земја

Поглед во иднина

Со помал обем

Утринско будење

И мирис на загорен леб.

Лик во огледало грдосија од немир

Филтер со колаген

Зелени мечти

И црвена страст.

Ќе ми каже ли некој

Дали сум убава јас?

close

Впиши го твојот емаил ако сакаш да станеш дел од нашата блог заедница на читатели