Син Лотус

Испрати пеперуга, прозрачно крилата
Прашуваш дал е сон ил стварност
Ќе најдеш цвет син лотус крај барата
Ќе најдеш цвет кој исчезнува со секоја моја поема
Довикни го заспаниот универзум
и прашај го за моментот во колибата
Кај танцуваш со последен зрак
Кај рушиш планини карпести кањонски
Влетај со твојот ум, те чекам
Подзастани и погледни
Ќе видиш како цветот замира
Одпливува како шише со порака
Ќе видиш цвет кој умира

close

Впиши го твојот емаил ако сакаш да станеш дел од нашата блог заедница на читатели