Skip to content

Песна на денот: „Кога ти е најтешко“ од Ацо Шопов

Кога ти е најтешко, кога ти се чини
дека гласот ти е крик, а погледот – молење,
загледај се, нурни се во водите сини,
ај, во таа свежина, во тоа шумолење.

Ќе сетиш со длабок здив
сила и смирување.
погледот ќе блесне жив,
жив од подмладување.

Напишете коментар