Слушај поезија: „Да фантазираме“ од Елена Ангелеска

Стиховите насловени „Да фантазираме“ од младата поетеса Елена Ангелеска се објавени на јујтуб каналот – Слушај поезија и други приказни. Мечтателски, инспиративни, оптимистични, амбицизони стихови кои ќе се обидат да го разбудат фантазерскиот дух во вас. Иако за реалноста се вели дека е болна, сурова, без зрак светлина и студена, фантазијата може да ја победи. Како што вели еден стих: „Секој ваш сон има шанса да е и ваш живот!“, зошто да не биде ова новата реалност? Сушнете го видеото во продолжение. Пријатно слушање!

Слушнете ги и стиховите на англиски, насловени„Сина птица“ од Чарлс Буковски, што ги читам јас,